Charkuterivaror

 

Filosofi

Kullans filosofi är att det vi äter ska förmedla en bra känsla i magen och vara njutbart för alla sinnen.

I processen att ta fram goda charkuterier är övertygelsen att var och en gör det man är bäst på. Därför har Kullan valt att fokusera på att ta fram egna recept och därefter sker tillverkningen hos Eriksons Chark i Nossebro. De är ett litet charkuteri beläget på samma plats som det startades 1923. Företaget har gått i generationer inom familjen och tillverkningen sker med en självklar kärlek och stolthet till hantverket. En kombination som är fenomenal.

Alla Kullans charkuterier har en kötthalt på minst 95%, lite kryddor därtill och inga andra konstigheter. Potatismjöl används som bindemedel och därför kan även glutenintoleranta äta korvarna. Bra mat, helt enkelt!

Kärleksfull korv

Det är våra fantastiska får som bildar navet i Kullans Lycka. Lokalt kött och charkuterivaror från djur som är uppväxta på kärlek och omsorg. Vi kallar vår korv KÄRLEKSFULL KORV för att den just är gjord med mycket kärlek och omtanke. Hos oss handlar det om att ta vara på naturens vackra och goda, varje dag.

Varmrökta korvar

Kullans varmrökta korvar finns i smakerna:
- Lammchili
- Ramslök
- Grekisk (lev maj-sept)

De är förpackade 2-pack med en ca vikt på 200 g/förp. Lång hållbarhet och perfekta att frysa. De kan ätas både kalla och varma, som plockmat, tapas, i en gryta eller bara lättstekta.

Kallrökta korvar

Här hittar ni Kullans Grönpepparsalami, som finns i två utföranden:

  • I bit (ca 300 g) med en diameter på 5 cm och krossad grönpeppar
  • Större modell (10 cm i diameter) som du kan köpa i den manuella delidisken  i utvalda butiker. Här är grönpepparkornen hela.

Rökt kött

Fina detaljer från får och lamm, saltade och rökta på Eriksons Chark i Nossebro. Bara att skiva upp och äta till middag (med exv potatisgratäng), som buffémat eller med grönsaker. Här kan man välja på rökt innanlår eller rökta hela lammstekar/fioler (beställningsvara).