Kött

Kullans Lycka levererar får- och lammkött främst till restauranger men även till vissa utvalda butiker. Det finns också möjlighet för dig som kund att boka en låda och köpa direkt från gården.

Djuren slaktas på Skara Lammslakteri, ett litet slakteri som sätter djuren i fokus. Det är viktigt att djuren inte stressas av långa transporter eller en hetsig hantering inför slakten. På lammslakteriet i Skara får de komma dagen innan, stallas in med hö och vatten i halmade boxar. De kommer på så sätt ner i varv och är trygga med sin flock.

Kullans Lycka säljer bara kött från egen gård eller från nära gårdar i samarbete. Djuren är uppfödda på naturbete och mycket kärlek i trakterna kring Örslösa utanför Lidköping. All styckning sker på Skara Lammslakteri, där kunskap och en yrkesstolthet av att hantera kött är tydlig.

Det finns möjlighet att köpa finstyckat lamm i hel eller halv låda. Köttet i dessa lådor är alltid vacuumpackat och uppmärkt. Bara att stoppa i frysen.
En lammlåda (finstyckat) innehåller: 2 stekar med ben, lammsadel, lammbog, kotletter i 4-pack, färs i 500 g/förp och lammbringa/revben.

Föredrar du att stycka en del själv och vill hellre paketera på egen hand så finns grovstyckat som ett alternativ. Dessa säljs bara i hel låda.

Du betalar för köttvikten på lådan och priserna varierar lite beroende på säsong. Normalvikten på en hel låda är mellan 12-16 kg.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Agnetha på tel 0702-17 78 74.