Ny korvsort

Det är med stolthet vi välkomnar en ny korvsort i ”familjen”. Kullans Ramslöksalami – en finstämd kallrökt fårkorv som passar utmärkt att ha som smörgåspålägg, på fredagspizzan, på ostbrickan eller som en snacks-korv. Den finns att köpa hos utvalda återförsäljare både över disk samt i bit. Säljs även via REKO-ringen i Lidköping, Vara och Götene. Korven innehåller bara fårkött, lite kryddor och massor utav kärlek. Till 100g färdig korv har vi använt 120g kött (viss vätskeförlust från köttet sker i samband med kallrökningen). Så som ni förstår är det så mycket kött det är möjligt att få i en liten korv 😉

För mer information om utvalda försäljningsställen är ni välkomna att kontakta Kullans Lycka.

Helgkurs Läckö Slott

I samarbete med Stiftelsen Läckö Slott och Naturum kommer jag att hålla höstens helgkurs på Läckö utanför Lidköping. En fantastiskt möjlighet för dig som längtar efter att sy, få en stund för dig själv och bara gå in i en skaparbubbla. Detta kommer att äga rum den 15-17 november. För mer information läs under rubriken ”Kurser” eller klicka på bifogade denna länk.

Observera att detta är den enda inplanerade kurshelgen som jag kommer att hålla i höst, då jag har en intensiv höst som väntar med all den goda maten. Däremot kommer flera kurstillfällen att äga rum under våren 2020! För förfrågningar och intresseanmälan till kommande kurser, maila agnetha@kullanslycka.se.

Antalet platser är begränsade… så först till kvarn gäller!

Webbshop

Ni har väl inte missat Kullans Webbshop?!! En plats där ”Naturens Vackra” samsas. Här hittar ni en skön blandning av ulldesign, fårskinn, textil, garn, keramik, dofter och smaker. Noga utvalda produkter som flertalet är Kullans egen design. Hållbart och naturnära – för flera generationer och för alla åldrar!

Har valt att jobba med flera duktiga kvinnliga designer och formgivare, där vi tillsammans har arbetat fram en produkt som är helt unik för Kullans Lycka.

Varmt välkomna att kika in!

Kalendarium Matevenemang 2019

På följande platser kan du träffa mig under 2019:

13-14 mars kl 10-16 Spikens Påskmarknad
4 maj kl 10-16 Vårmarknad på Söne Mejeri
5 maj kl 10-16 ”Mathantverksafari” hos Resville Mathantverk
24 maj kl 11-18 Vårmarknad ICA Maxi Skövde
1 juni kl 11-17 Food Market Magasinsgatan, Göteborg
30 juni kl 10-14 ”Fårets Dag” Stadsnära Lantgård, Lidköping
24-25 augusti kl 11-16 Glupsk på Dalsland, Fengersfors Bruk, Dalsland
30-31 augusti Matfestivalen i Skövde
14-15 september ”Swedish Outdoor Festival” (SM i utomhusmatlagning), Billingen Skövde
11-12 oktober Korvfestivalen i Göteborg
Julmarknad Söne Mejeri
Spikens Julmarknad

Dubbelt SM-Guld till Kullans Lycka

På Chark-SM den 8 november 2018 tilldelades Kullans Lycka två guldutmärkelser. Så fantastiskt roligt!
Det var ”Får- och lammkorv Chili” och ”Får- och lammkorv Ramslök” som fick varsin guldmedalj.

Det här blir också en bekräftelse på Kullans Lyckas enträgna kall…. att göra något gott av får och lamm från Skaraborg. Att produkter med hög kötthalt, lite kryddor och massor av kärlek är en riktig vinnare.

Äkta och ärligt.

Tack alla ni kunder som väljer Kullans Lycka!

Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg 2017

En ”gammal nyhet” som får hänga kvar…. för att jag är så rackarns stolt!
I samband med Matfestivalen i Skövde i slutet av augusti 2017 blev Kullans Lycka utsedd till ”Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg 2017”. Ett pris instiftat av Hushållningssällskapet, Lokalproducerat i Väst och Next Skövde. Vilken ära – och vilken överraskning. Överlycklig!

I juryns motivering stod: ”Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg utmärker sig med sin vilja att lyfta den lokala maten, både sina egna produkter och andras. Samtidigt har producenten under 2017 satsat helhjärtat på sitt eget företagande och med stor entusiasm tagit sig an nya utmaningar ur ett hållbart perspektiv. Med sin närvaro i sociala medier visar hon på ett personligt och äkta engagemang både för djur, natur och sin egen Lycka.”

Tack! Tusen tack!!