SM-guld 2020

Hösten 2020 avgjordes ett lite annorlunda SM i Mathantverk i Östersund. Inga producenter fick delta men däremot skickades våra produkter upp för bedömning. Det var med stolthet och en extrem lycka som jag mottog beskedet att Kullans kallrökta FÅR-fransyska fått guldmedalj. En produkt som arbetats fram tillsammans med  Hökensås Charkuteri. En premiumprodukt att avnjutas i en förrätt, på buffé eller charkbricka.

 

Kullans Lycka ska sätta Västsverige på den gastronomiska kartan

Här finns LÄNKEN (klickbar) till intervjun för nättidningen ”Livsmedel i fokus” i och med mitt Ambassadörskap för Smaka på Västsverige 2020. Hej vad kul och mitt i prick!

 

 

Ambassadör för Smaka på Västsverige 2020/2021

Stolt och glad vill jag meddela att jag har, tillsammans med Katja Palmdahl på Lilla Spinneriet i Lindome, blivit utsedd till ambassadör för Smaka på Västsverige 2020/2021. Jag kommer att representera producentledet och Katja restaurangledet. Ett samarbete som jag verkligen ser fram emot. Att vi tillsammans ska lyfta de Västsvenska smakerna och förhoppningsvis inspirera andra. Vi har ett helt skafferi av fantastiskt råvaror/produkter i vår region – en härlig mix av hav, skog, sjö och landsbygd. Att få ett sådant erkännande och uppdrag känns både hedrande och spännande. Priset är instiftat av Turistrådet Västsverige och Lokalproducerat i Väst.

Motivering – Agnetha Björnsdotter Berglund – Smaka på Västsverige-ambassadör 2020
”Kullans Lyckas Agnetha Björnsdotter Berglund är en matproducent för 2020-talet. Hennes sätt att arbeta med hållbarhet och högkvalitativa råvaror ligger helt rätt i tiden, och hon visar på ett utmärkt sätt hur man med kreativitet och omsorg tar till vara på hela råvaran (får/lamm). Med hjälp av andra duktiga företagare levererar hon produkter av högsta kvalitet till såväl restauranger som dagligvaruhandel och gårdsbutiker.”

 

Bronsmedalj i SM i Mathantverk

Det är med stolthet som jag fick ta emot en Bronsmedalj för ”Kullans varmrökta innanlår från får” i samband med att SM i Mathantverk avgjordes den 15-18 oktober 2019 på Högbo Bruk. Ett arrangemang som är initierat av Eldrimner, nationellt resurscentrum för mathantverk. Motiveringen löd: ”En produkt från ett skickligt hantverk där man lyckats balansera rökt-sälta och köttsmak i en harmoni”. Så roligt att äntligen få ta fårköttet till finrummen, där det hör hemma!

Hur kan jag får tag på innanlåret… undrar du kanske. Ja, just nu är allt bokat till flera olika restauranger och deras julbord men framöver ska du som REKO-kund kunna handla det rökta innanlåret av mig från försäljningen i Lidköping.