Kullans Lycka ska sätta Västsverige på den gastronomiska kartan

Här finns LÄNKEN (klickbar) till intervjun för nättidningen ”Livsmedel i fokus” i och med mitt Ambassadörskap för Smaka på Västsverige 2020. Hej vad kul och mitt i prick!

 

Ambassadör för Smaka på Västsverige 2020

Stolt och glad vill jag meddela att jag har, tillsammans med Katja Palmdahl på Lilla Spinneriet i Lindome, blivit utsedd till ambassadör för Smaka på Västsverige 2020. Jag kommer att representera producentledet och Katja restaurangledet. Ett samarbete som jag verkligen ser fram emot. Att vi tillsammans ska lyfta de Västsvenska smakerna och förhoppningsvis inspirera andra. Vi har ett helt skafferi av fantastiskt råvaror/produkter i vår region – en härlig mix av hav, skog, sjö och landsbygd. Att få ett sådant erkännande och uppdrag känns både hedrande och spännande. Priset är instiftat av Turistrådet Västsverige och Lokalproducerat i Väst.

Motivering – Agnetha Björnsdotter Berglund – Smaka på Västsverige-ambassadör 2020
”Kullans Lyckas Agnetha Björnsdotter Berglund är en matproducent för 2020-talet. Hennes sätt att arbeta med hållbarhet och högkvalitativa råvaror ligger helt rätt i tiden, och hon visar på ett utmärkt sätt hur man med kreativitet och omsorg tar till vara på hela råvaran (får/lamm). Med hjälp av andra duktiga företagare levererar hon produkter av högsta kvalitet till såväl restauranger som dagligvaruhandel och gårdsbutiker.”

 

Bronsmedalj i SM i Mathantverk

Det är med stolthet som jag fick ta emot en Bronsmedalj för ”Kullans varmrökta innanlår från får” i samband med att SM i Mathantverk avgjordes den 15-18 oktober 2019 på Högbo Bruk. Ett arrangemang som är initierat av Eldrimner, nationellt resurscentrum för mathantverk. Motiveringen löd: ”En produkt från ett skickligt hantverk där man lyckats balansera rökt-sälta och köttsmak i en harmoni”. Så roligt att äntligen få ta fårköttet till finrummen, där det hör hemma!

Hur kan jag får tag på innanlåret… undrar du kanske. Ja, just nu är allt bokat till flera olika restauranger och deras julbord men framöver ska du som REKO-kund kunna handla det rökta innanlåret av mig från försäljningen i Lidköping.

 

Webbshop NYHET

Välkommen in i Kullans Webbshop. Platsen där ni hittar både ”Naturens Vackra” och ”Naturens Goda”. Under varumärket ”Naturens Vackra” samsas en skön blandning av ulldesign, fårskinn, textil, garn, keramik, tvålar och doftljus. Noga utvalda produkter som flertalet är Kullans egen design. Hållbart och naturnära – för flera generationer och för alla åldrar! 

NYHET från 4 juni är att numera finns också ”Naturens Goda” som ett eget litet skafferi, där kan ni beställa Kullans prisbelönta charkprodukter tillsammans med härliga ostar och handbakat knäcke från Sivans Osthandel, den magiska stekosten från Stekosterian, marmelad från Resville Mathantverk och noga utvalda honungsprodukter från Nolhaga Bigård. Producentkollegor som med hjärta och passion jobbar nära naturen och de fantastiska råvaror som finns runt husknuten. Lokala Västgötska delikatesser att njuta av i sommarvärmen – när vi vill vistas utomhus och hitta former för att umgås.

Varmt välkomna att kika in!

 

Kalendarium Matevenemang 2020

Det är ett märkligt år och mycket av det som varit inplanerat är inställt pga Covid-19.  Följande evenemang under resterande 2020 ligger än så länge kvar:

28/2-1/3 Fårfesten i Kil
12-13/9 ”Swedish Outdoor Festival” (SM i utomhusmatlagning), Billingen Skövde
30-31/10 Öl & Whiskeymässan Göteborg
28-29/11 Julmarknad Söne Mejeri
19-20/12 Spikens Julmarknad

2021
10-12/2 Lantbruksmässan Elmia, Jönköping
5-7/3 Fårfesten i Kil
29-30/5 Food & BBQ festival, Tjolöholms Slott

Denna lista fylls på allt eftersom.

 

Dubbelt SM-Guld till Kullans Lycka

På Chark-SM den 8 november 2018 tilldelades Kullans Lycka två guldutmärkelser. Så fantastiskt roligt!
Det var ”Får- och lammkorv Chili” och ”Får- och lammkorv Ramslök” som fick varsin guldmedalj.

Det här blir också en bekräftelse på Kullans Lyckas enträgna kall…. att göra något gott av får och lamm från Skaraborg. Att produkter med hög kötthalt, lite kryddor och massor av kärlek är en riktig vinnare.

Äkta och ärligt.

Tack alla ni kunder som väljer Kullans Lycka!