Kullans Lycka ska sätta Västsverige på den gastronomiska kartan

Här finns LÄNKEN (klickbar) till intervjun för nättidningen ”Livsmedel i fokus” i och med mitt Ambassadörskap för Smaka på Västsverige 2020. Hej vad kul och mitt i prick!

 

Ambassadör för Smaka på Västsverige 2020

Stolt och glad vill jag meddela att jag har, tillsammans med Katja Palmdahl på Lilla Spinneriet i Lindome, blivit utsedd till ambassadör för Smaka på Västsverige 2020. Jag kommer att representera producentledet och Katja restaurangledet. Ett samarbete som jag verkligen ser fram emot. Att vi tillsammans ska lyfta de Västsvenska smakerna och förhoppningsvis inspirera andra. Vi har ett helt skafferi av fantastiskt råvaror/produkter i vår region – en härlig mix av hav, skog, sjö och landsbygd. Att få ett sådant erkännande och uppdrag känns både hedrande och spännande. Priset är instiftat av Turistrådet Västsverige och Lokalproducerat i Väst.

Motivering – Agnetha Björnsdotter Berglund – Smaka på Västsverige-ambassadör 2020
”Kullans Lyckas Agnetha Björnsdotter Berglund är en matproducent för 2020-talet. Hennes sätt att arbeta med hållbarhet och högkvalitativa råvaror ligger helt rätt i tiden, och hon visar på ett utmärkt sätt hur man med kreativitet och omsorg tar till vara på hela råvaran (får/lamm). Med hjälp av andra duktiga företagare levererar hon produkter av högsta kvalitet till såväl restauranger som dagligvaruhandel och gårdsbutiker.”

 

Bronsmedalj i SM i Mathantverk

Det är med stolthet som jag fick ta emot en Bronsmedalj för ”Kullans varmrökta innanlår från får” i samband med att SM i Mathantverk avgjordes den 15-18 oktober 2019 på Högbo Bruk. Ett arrangemang som är initierat av Eldrimner, nationellt resurscentrum för mathantverk. Motiveringen löd: ”En produkt från ett skickligt hantverk där man lyckats balansera rökt-sälta och köttsmak i en harmoni”. Så roligt att äntligen få ta fårköttet till finrummen, där det hör hemma!

Hur kan jag får tag på innanlåret… undrar du kanske. Ja, just nu är allt bokat till flera olika restauranger och deras julbord men framöver ska du som REKO-kund kunna handla det rökta innanlåret av mig från försäljningen i Lidköping.

 

Webbshop

Ni har väl inte missat Kullans Webbshop?!! En plats där ”Naturens Vackra” samsas. Här hittar ni en skön blandning av ulldesign, fårskinn, textil, garn, keramik, dofter och smaker. Noga utvalda produkter som flertalet är Kullans egen design. Hållbart och naturnära – för flera generationer och för alla åldrar!

Har valt att jobba med flera duktiga kvinnliga designer och formgivare, där vi tillsammans har arbetat fram en produkt som är helt unik för Kullans Lycka.

Varmt välkomna att kika in!

 

Kalendarium Matevenemang 2020

På följande platser kan du träffa Kullans Lycka under 2020:

28/2-1/3 Fårfesten i Kil
3-4/4 Öl & Whiskeymässan Göteborg – INSTÄLLT PGA CORONA!
4-5/4 Spikens Påskmarknad
Vårmarknad, Söne Mejeri
30-31/5 Food & BBQ festival, Tjolöholms Slott
22-23/8 Glupsk på Dalsland, Fengersfors Bruk, Dalsland
28-29/8 Matfestivalen i Skövde
12-13/9 ”Swedish Outdoor Festival” (SM i utomhusmatlagning), Billingen Skövde
28-29/11 Julmarknad Söne Mejeri
19-20/12 Spikens Julmarknad

Givetvis träffar du mig också hos mina noga utvalda butiker, där jag håller demo.

Denna lista fylls på allt eftersom.

 

Dubbelt SM-Guld till Kullans Lycka

På Chark-SM den 8 november 2018 tilldelades Kullans Lycka två guldutmärkelser. Så fantastiskt roligt!
Det var ”Får- och lammkorv Chili” och ”Får- och lammkorv Ramslök” som fick varsin guldmedalj.

Det här blir också en bekräftelse på Kullans Lyckas enträgna kall…. att göra något gott av får och lamm från Skaraborg. Att produkter med hög kötthalt, lite kryddor och massor av kärlek är en riktig vinnare.

Äkta och ärligt.

Tack alla ni kunder som väljer Kullans Lycka!