NYHET på Korvfronten…

En ny korv har sett dagens ljus i Kullans sortiment ”Får- & lammkorv Paprika”, en varmrökt korv som passar utmärkt att steka eller grilla. Kryddad med paprika, tomat, apelsin, spiskummin, koriander, kanel mm. Bindemedlet är potatismjöl, så de kan även avnjutas för de som är glutenintoleranta. Serveras gärna tillsammans med en potatissallad, rostade grönsaker i ugn eller varför inte som en lite ”lyxigare korv med bröd”. Till 100 g korv har använts 100 g kött… Inga konstigheter med andra ord 🙂

Levereras nu löpande till Kullans återförsäljare samt kan även inköpas på utvalda REKO-ringar (se fliken ”Återförsäljare” under ”Naturens Goda”). Mums

 

 

Kalendarium 2018

På följande platser kommer Kullans Lycka att finnas under 2018 för direktförsäljning och ”matprat”:

  • Passion för Mat, Göteborg 2-4 mars
  • Vårmarknad Söne Mejeri, 21 april
  • Mathantverkssafari i Västgötalandet  5-6 maj (hos Närebo Gårdsbutik) – avbokat pga sjukdom
  • Ramslökens Dag, Kinnekulle/Lidköping 26 maj
  • Food Market Magasinsgatan, Göteborg 2 juni
  • Glupsk på Dalsland, Fengerfors Bruk 25-26 augusti
  • Matfestivalen i Skövde 31 augusti
  • Mathantverkssafari i Västgötalandet 2 september (hos Resville Mathantverk, Lidköping)
  • Matfest 30 september (hos Jordarv, Ulfstorp Vara)
  • Nääs Höstmarknad, Göteborg 6-7 oktober

Listan kommer att kompletteras med de julmarknader som blir aktuella för Kullan.

 

Kreativ höst

Nu väntar härliga sommardagar… men som bekant går de så fort! Varför inte ha något roligt att se fram emot i höst?!?

Kom och prova-på att sy i fårskinn i min ateljé Lillstugan på kvällstid. En plats för att ladda batterierna. Du behöver inte ha några förkunskaper, att sy i fårskinn är enkelt. Vi jobbar med nål och tråd, skapar och inspirerar varandra, njuter av en fika med delikatesser från gården och har det allmänt trevligt.

Nu finns höstens kurstillfällen bokningsbara.

Mer information och datum hittar du under fliken ”Kurser” i menyn.

Stugan är ganska liten, varför jag bara tar emot 6 deltagare varje gång. Vill du hellre prova att sy en hel helg finns också två olika helgkurser att välja mellan – en i Lidköping och en i Falun – datum för dessa kurser kommer att läggas upp i slutet av maj.

 

 

Så en gammal nyhet som får ”hänga kvar ett tag till”… av ren och pur stolthet 😉

Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg 2017

I samband med Matfestivalen i Skövde i slutet av augusti 2017 blev Kullans Lycka utsedd till ”Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg 2017”. Ett pris instiftat av Hushållningssällskapet, Lokalproducerat i Väst och Next Skövde. Vilken ära – och vilken överraskning. Överlycklig!

I juryns motivering stod: ”Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg utmärker sig med sin vilja att lyfta den lokala maten, både sina egna produkter och andras. Samtidigt har producenten under 2017 satsat helhjärtat på sitt eget företagande och med stor entusiasm tagit sig an nya utmaningar ur ett hållbart perspektiv. Med sin närvaro i sociala medier visar hon på ett personligt och äkta engagemang både för djur, natur och sin egen Lycka.”

Tack! Tusen tack!!