Kreativ vår

Snart återvänder ljuset och vi får mer energi. Ge dig själv – eller någon du tycker om – en kreativ stund.

Kom och prova-på att sy i fårskinn i min ateljé Lillstugan på kvällstid. En plats för att ladda batterierna. Du behöver inte ha några förkunskaper, att sy i fårskinn är enkelt. Vi jobbar med nål och tråd, skapar och inspirerar varandra, njuter av en fika med delikatesser från gården och har det allmänt trevligt.

Nu finns vårens kurstillfällen bokningsbara.

Mer information och datum hittar du under fliken ”Kurser” i menyn.

Stugan är ganska liten, varför jag bara tar emot 6 deltagare varje gång. Vill du hellre prova att sy en hel helg finns också två olika helgkurser att välja mellan – en i Lidköping och en i Falun.

REKO-ringar

Kullan har ”hoppat på” REKO-tåget. Ett fantastiskt sätt för konsument och producent att mötas.
REKO-ringar poppar upp lite varstans i landet och intresset är stort. Ett smart sätt att köpa och
sälja närproducerat. Så här går det till:
Du som konsument söker upp närmaste REKO-ring på FB. Det är en sluten FB-grupp. Jag som
producent lägger upp de varor som är till försäljning till kommande REKO-tillfälle och du beställer
direkt via FB av mig. Vid en given dag och tid är det sedan utlämning. Då kan man också passa på
att spana lite vilket utbud som finns. Ingen direktförsäljning sker på plats!I följande REKO-ringar kan du handla direkt av Kullan: Lidköping, Skara, Skövde och Götene.

Kullan har ny profil

Kullan har fått en helt ny varumärkesprofil och hemsida. Logon ”KL” som hängt med länge har fått mjukare drag. Handens verk. Det representerar ”bomärket” hos Kullan men också det naturliga och personliga.

Nu bygger vi Kullans Lycka kring två tydliga varumärken: Naturens Goda och Naturens Vackra.

Naturens Goda

Det står för Kullans Kött och Charkuterier.

Förebilden är Siwan. Denna urmoder och urkraft. Alltings början.

Siwan som köptes in 2004 utan att någon av oss hade en aning om att vi skulle bygga ett företag ihop. Det här blir en värdig hyllning till henne. Hon som fortfarande hänger med, 16 år och pensionär. Fullkomligt självklar och trygg. Nu är ni fler som kan ta del av hennes utstrålning och karisma, då hon kommer att finnas på Kullans nya förpackningar. Siwan kommer också att dyka upp som frontfigur tillsammans med företagslogon.

Naturens Vackra

Det står för Kullans Fårskinn och Ulldesign.

Det lustfyllda och kraftfulla men också det som får oss att stanna upp för att vara här och nu. Fårskinn har den förmågan, att ta ner oss på jorden. Inte flänga iväg. Vi kan liksom inte sluta känna på fårskinn och tiden står stilla i nuet. Precis som de små barnen. De bromsar oss på ett naturligt sätt.  Därför känns en avbild av just ett lamm som en fin symbol för Naturens Vackra.  Gustav, som föddes 2016, är en alldeles självklar budbärare.

I arbetet med ulldesign ligger också mycket kraft i att tänka på helhet och att använda allt. Att visa respekt för djuret och vår jord. Det som är så skirt och vackert. Det som får oss att le på insidan och hela vägen ut.

Riktar ett stort och innerligt TACK till fantastiska Karoline Lenhult på Kiwikoe i Lidköping som haft detta uppdrag. Det är en sann fröjd att få arbeta tillsammans med dig och din fingertoppskänsla i att finna essensen av en lycklig Kulla!

Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg 2017

I samband med Matfestivalen i Skövde i slutet av augusti i år blev Kullans Lycka utsedd till ”Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg 2017”. Ett pris instiftat av Hushållningssällskapet, Lokalproducerat i Väst och Next Skövde. Vilken ära – och vilken överraskning. Överlycklig!

I juryns motivering stod: ”Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg utmärker sig med sin vilja att lyfta den lokala maten, både sina egna produkter och andras. Samtidigt har producenten under 2017 satsat helhjärtat på sitt eget företagande och med stor entusiasm tagit sig an nya utmaningar ur ett hållbart perspektiv. Med sin närvaro i sociala medier visar hon på ett personligt och äkta engagemang både för djur, natur och sin egen Lycka.”

Tack! Tusen tack!!