Bronsmedalj i SM i Mathantverk

Det är med stolthet som jag fick ta emot en Bronsmedalj för ”Kullans varmrökta innanlår från får” i samband med att SM i Mathantverk avgjordes den 15-18 oktober 2019 på Högbo Bruk. Ett arrangemang som är initierat av Eldrimner, nationellt resurscentrum för mathantverk. Motiveringen löd: ”En produkt från ett skickligt hantverk där man lyckats balansera rökt-sälta och köttsmak i en harmoni”. Så roligt att äntligen få ta fårköttet till finrummen, där det hör hemma!

Hur kan jag får tag på innanlåret… undrar du kanske. Ja, just nu är allt bokat till flera olika restauranger och deras julbord men framöver ska du som REKO-kund kunna handla det rökta innanlåret av mig från försäljningen i Lidköping.

Webbshop

Ni har väl inte missat Kullans Webbshop?!! En plats där ”Naturens Vackra” samsas. Här hittar ni en skön blandning av ulldesign, fårskinn, textil, garn, keramik, dofter och smaker. Noga utvalda produkter som flertalet är Kullans egen design. Hållbart och naturnära – för flera generationer och för alla åldrar!

Har valt att jobba med flera duktiga kvinnliga designer och formgivare, där vi tillsammans har arbetat fram en produkt som är helt unik för Kullans Lycka.

Varmt välkomna att kika in!

Kalendarium Matevenemang 2019

På följande platser kan du träffa mig under 2019:

13-14/3 kl 10-16 Spikens Påskmarknad
4/5 kl 10-16 Vårmarknad på Söne Mejeri
5/5 kl 10-16 ”Mathantverksafari” hos Resville Mathantverk
1 /6 kl 11-17 Food Market Magasinsgatan, Göteborg
30/6 kl 10-14 ”Fårets Dag” Stadsnära Lantgård, Lidköping
24-25/8 kl 11-16 Glupsk på Dalsland, Fengersfors Bruk, Dalsland
30-31/8 Matfestivalen i Skövde
14-15/9 ”Swedish Outdoor Festival” (SM i utomhusmatlagning), Billingen Skövde
11-12/10 Korvfestivalen i Göteborg
30/11-21/12 Konhusjul Göteborg
30/11-1/12 kl 10-16 Julmarknad Söne Mejeri

Dubbelt SM-Guld till Kullans Lycka

På Chark-SM den 8 november 2018 tilldelades Kullans Lycka två guldutmärkelser. Så fantastiskt roligt!
Det var ”Får- och lammkorv Chili” och ”Får- och lammkorv Ramslök” som fick varsin guldmedalj.

Det här blir också en bekräftelse på Kullans Lyckas enträgna kall…. att göra något gott av får och lamm från Skaraborg. Att produkter med hög kötthalt, lite kryddor och massor av kärlek är en riktig vinnare.

Äkta och ärligt.

Tack alla ni kunder som väljer Kullans Lycka!

Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg 2017

En ”gammal nyhet” som får hänga kvar…. för att jag är så rackarns stolt!
I samband med Matfestivalen i Skövde i slutet av augusti 2017 blev Kullans Lycka utsedd till ”Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg 2017”. Ett pris instiftat av Hushållningssällskapet, Lokalproducerat i Väst och Next Skövde. Vilken ära – och vilken överraskning. Överlycklig!

I juryns motivering stod: ”Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg utmärker sig med sin vilja att lyfta den lokala maten, både sina egna produkter och andras. Samtidigt har producenten under 2017 satsat helhjärtat på sitt eget företagande och med stor entusiasm tagit sig an nya utmaningar ur ett hållbart perspektiv. Med sin närvaro i sociala medier visar hon på ett personligt och äkta engagemang både för djur, natur och sin egen Lycka.”

Tack! Tusen tack!!