Prova-på-kurs i fårskinnssömnad (3 tim)

Vill du prova på att sy din egen fårskinnskudde?
Då har du möjlighet att boka mig för en 3-timmars kurs dag- eller kvällstid.
Ni bör vara en grupp mellan 5-10 deltagare.
Jag klipper till allt material och ni bokar den modell på kudde ni vill sy.

Alt A
Avlång kudde (grå eller vit): 46 x 23 cm eller
Hjärtankudde (grå eller vit): 32x27 cm
Pris inkl material och handledning: 895:- (inkl matig fika)

Alt B
Fyrkantig kudde (grå eller vit): 43x43 cm
Pris inkl material och handledning: 1.095:- (inkl matig fika)

Bägge kuddarna har framsidan av fårskinn och baksidan i vadmal (ton-i-ton).

Vi syr med skinnål och lintråd samt använder krokodilklämmor, detta håller jag med!
Det du som deltagare behöver ta med är en fingerborg.

Kurs i fårskinnssömnad

Att sy i fårskinn är roligt och ger ofta mersmak. Alla alster syr vi för hand (med skärnål och tråd).

Du behöver inte har några förkunskaper. Jag lägger upp varje kurstillfälle oberoende om man är nybörjare eller erfaren av skinnsömnad, så var och en får ut mesta möjliga av varje träff.

I Lillstugan finns ett urval av fårskinn, vadmal, nappa och pärlor. Allt för att skapa vackra alster. Jag brukar uppmana mina kursdeltagare att leta i gömmorna. Har man fina vävda tyger eller spets så använd dem! Det är roligt att återbruka och få glädje av det som ligger i byrålådorna.

Kursupplägget går ut på att man kan välja själv hur många gånger man vill sy.
Pris: 250:-/tillfälle eller köp ett 5-kort för 1.200:-. I kursavgiften ingår handledning, matig fika, nål och tråd. Allt material tillkommer.
Max antal deltagare/tillfälle: 6 st

Plats: Ateljé Lillstugan
Adress: N Kedum, Kåregården 2, 531 97 Lidköping

Samtliga datum för höstens kvällskurser är nu FULLBOKADE men i början av december kommer jag att lägga ut de datum som blir aktuella nästa år... så håll utkik! Aviseras via sociala medier.

Helgkurser

Att gå en helgkurs innebär att du i princip kliver in i en skaparbubbla, där kreativitet och inspiration avlöser varandra. Ett bra tillfälle att göra något för dig själv. Släppa allt omkring dig och fokusera på att sy med nål och tråd - ett stygn i taget. Det är någon kontemplativt över det.

Priset för en helgkurs varierar beroende på upplägg. Under 2019 kommer jag att hålla i olika längd på helgkurserna och mer information kring detta släpps i början av december 2018. Gemensamt dock för alla kurser är att det i priset ingår handledning, fika (alltid med matiga mackor på förmiddagen, frukt samt något gott till eftermiddagen) och att allt material tillkommer.

Vad ska jag sy ... är det många som undrar??! Har man aldrig sytt tidigare så brukar jag rekommendera att man syr en kudde, boa, vantar eller pulsvärmare. Men inget är särskilt svårt - olika alster tar bara olika lång tid. Att testa och trycka på fårskinn med tryckblock och textilfärg är också populärt.

Mer info om helgkurserna skickas ut via mail. Anmälan görs till: info@kullanslycka.se.

Alla kurser i Lidköping sker i samarbete med NBV Väst och kursen i Falun i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Dalarna, så att du som kursdeltagare är försäkrad om något skulle inträffa.