Prova-på-kurs i fårskinnssömnad (3 tim)

Vill du prova på att sy din egen fårskinnskudde?
Då har du möjlighet att boka mig för en 3-timmars kurs dag- eller kvällstid.
Ni bör vara en grupp mellan 5-10 deltagare.
Jag klipper till allt material och ni bokar den modell på kudde ni vill sy.

Alt A
Avlång kudde (grå eller vit): 46 x 23 cm eller
Hjärtankudde (grå eller vit): 32x27 cm
Pris inkl material och handledning: 895:- (inkl matig fika)

Alt B
Fyrkantig kudde (grå eller vit): 43x43 cm
Pris inkl material och handledning: 1.095:- (inkl matig fika)

Bägge kuddarna har framsidan av fårskinn och baksidan i vadmal (ton-i-ton).

Vi syr med skinnål och lintråd samt använder krokodilklämmor, detta håller jag med!
Det du som deltagare behöver ta med är en fingerborg.

 

Helgkurs i fårskinnssömnad

Att gå en helgkurs innebär att du i princip kliver in i en skaparbubbla, där kreativitet och inspiration avlöser varandra. Ett bra tillfälle att göra något för dig själv. Släppa allt omkring dig och fokusera på att sy med nål och tråd - ett stygn i taget. Det är någon kontemplativt över det. Det kräver inga förkunskaper utan du jobbar helt efter dina egna förutsättningar.

Vad ska jag sy ... är det många som undrar??! Har man aldrig sytt tidigare så brukar jag rekommendera att man syr en kudde, boa, vantar eller pulsvärmare. Men inget är särskilt svårt - olika alster tar bara olika lång tid. Att testa och trycka på fårskinn med tryckblock och textilfärg är också populärt. Material finns att köpa av Kullans Lycka men deltagarna uppmanas även att ta med egna textilier, päls el liknande som kan återbrukas.

2020 fortsätter jag att satsa på helgkurser, dessa blir förlagda antingen i Lidköping eller Falun - min kära gamla hemstad!

 

HÖSTEN 2020

4-6 september 2020
Plats: Gruvortens B&B (klickbar länk), Falun
Pris: 2.495:- (inkl lättare förtäring på fredag kväll, fm/em fika och handledning. Material och lunch tillkommer)
Max antal deltagare: 8 st

Upplägg: Fredag 18-21.30, Lördag 9-17, Söndag 9-15

Vi syr i en underbar miljö med Falu Gruva och Stora Stöten precis utanför husknuten. Vill ni övernatta så har Kullans Lycka specialpris på rummen: 650:- per person/natt i enkelrum eller 850:- för två personer/natt i dubbelrum. I priset ingår ekologisk frukostbuffé, bäddade sängar, handdukar, delad dusch & toa, bastu, parkering, städning samt möjlighet att värma mat. Det är ett stort hus och en mycket rymlig kurslokal med goda möjligheter att hålla avstånd. Bokning av rum sker direkt hos Gruvortens B&B (klickbar länk) och för att få specialpriset så uppge "Kursdeltagare 2020" som referens. Rum är reserverade för kursdeltagare fram till den 16 augusti. Rum kan därefter bokas fram till kursdatum och erbjuds då i mån av plats. Sista anmälan till kursen är 28 augusti. I samband med anmälan betalar du en delavgift på kursen (495:-) för att säkra din plats. Anmälan till kurser sker till: agnetha@kullanslycka.se.

 

9-11 oktober
Plats: Gruvortens B&B (klickbar länk), Falun
Pris: 2.495:- (inkl lättare förtäring på fredag kväll, fm/em fika och handledning. Material och lunch tillkommer)
Max antal deltagare: 8 st

Upplägg: Fredag 18-21.30, Lördag 9-17, Söndag 9-15

Vi syr i en underbar miljö med Falu Gruva och Stora Stöten precis utanför husknuten. Vill ni övernatta så har Kullans Lycka specialpris på rummen: 650:- per person/natt i enkelrum eller 850:- för två personer/natt i dubbelrum. I priset ingår ekologisk frukostbuffé, bäddade sängar, handdukar, delad dusch & toa, bastu, parkering, städning samt möjlighet att värma mat. Det är ett stort hus och en mycket rymlig kurslokal med goda möjligheter att hålla avstånd. Bokning av rum sker direkt hos Gruvortens B&B (klickbar länk) och för att få specialpriset så uppge "Kursdeltagare 2020" som referens. Rum är reserverade för kursdeltagare fram till den 20 september. Rum kan därefter bokas fram till kursdatum och erbjuds då i mån av plats. Sista anmälan till kursen är 2 oktober. I samband med anmälan betalar du en delavgift på kursen (495:-) för att säkra din plats. Anmälan till kurser sker till: agnetha@kullanslycka.se.

 

24 oktober ADVENTSPYSSEL
Plats: Närebo, Lidköping
Kl: 09.00-18.00
Pris: 795:-/person (inkl fm och em fika samt lunch. Material tillkommer)
Max antal deltagare: 20 st

Vi syr på härliga Närebo Gårdshotell. Oktober är en perfekt månad att gå loss med fantasin och tillverka adventspyssel, tomtar eller börja tänka på julklappar! Vill ni övernatta bokar ni hotellrummen direkt via Närebo Gårdshotell (klickbar länk). I samband med anmälan betalar du en delavgift på kursen (195:-) för att säkra din plats. Kursanmälan görs till: agnetha@kullanslycka.se

 

13-15 november
Plats: Naturum, Läckö Slott, Lidköping
Max antal deltagare: 8 st

Pris: 3970 kr/person

I priset ingår;

  • Två övernattningar
  • Handledning (material tillkommer)
  • En enklare kvällsmåltid på fredag
  • En 2-rätters middag på lördag kväll
  • 2 luncher
  • 2 förmiddags- samt 2 eftermiddagskaffe
  • Slottsvisning kl 11 söndag
  • Parkering

Upplägg: Fredag 18-21.30, Lördag 9-17, Söndag 9-15

Vi syr i en fantastisk miljö med Vänern i blickfånget och Läckö Slott som majestätiskt tronar intill oss. Du behöver bara ta med dig en fingerborg (som passar ditt långfinger), kläder som får bli lite ulliga och sköna inneskor. Allt material finns på plats. Vill du ta med egna skinn, tyger, band/spets etc så får du gärna göra det.

Maten är värt bara den en resa. En njutbar symfoni av närproducerade råvaror tillagat med kärlek av mångfaldigt prisbelönta Restaurang Hvita Hjorten. En helg för både kropp och själ.

Mer information om kursen hittar du på: Naturum, Läckö Slott (klickbar länk). Anmälan sker direkt till Naturum på e-mail: christina.andersson@lackoslott.se